Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Alevi ve Kültür Derneğin'den Başkan Aysan'a ziyaret

Alevi ve Kültür Derneğin

Erdek Belediye Başkanı Alevi Kültür ve Dayanışma Derneği Erdek Şubesi yöneticileri Belediye Başkanı Hüseyin Aysanla görüştüler.

Erdek Belediye Başkanı Alevi Kültür ve Dayanışma Derneği Erdek Şubesi yöneticileri Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`la görüştüler.
Her haftanın Perşembe gününü vatandaşlara ayıran Belediye Başkanı Aysan, ilçede faaliyet gösteren dernek yöneticilerini geçtiğimiz gün makamında ağırladı.
Alevi Kültür Dayanışma Derneği Erdek Şubesi Yönetiminin nezaket ziyaretini kabul eden Başkan Aysan`a Dernek Kadın Kolları Başkanı Gülten Sümbül tarafından çiçek demeti sunuldu.
Büyük bir hoşgörü içinde başlayan görüşmede, dernek yöneticilerine hitaben, beklentileriniz olduğunu biliyorum, bu beklentilerinizi bir de sizlerden dinlemek isterim şeklinde konuşan Aysan`a, Dernek Başkanı Mahmut Karaca, belediyenin sivil toplum kuruluşlarına değer verdiği biliyorum cevabını verdi.
Karaca, belediyemizin biz Sivil Toplum Kuruluşlarına değer verdiğinizi biliyoruz. Alevi Kültür Derneği`nin Erdek Şubesi olarak 5 Mayıs 2012 Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanında Kermes için gerekli izin ve müsaadelerimizi aldık, Kermes için sizlerden derneğimize stant verilmesi hususunda müsaadelerinizi ve belediyemizce halkımıza anons yapılmasını istiyoruz talebini dile getirdi.
Ayrıca sizden önceki yönetimden önemli bir beklentimiz vardı şeklinde konuşmasını sürdüren Karaca, "Cem evi yapımı için yer verilmesi ve yapımında, destekleriniz bizim için önem arz eder. Uzun zamandan beridir bir yer tahsis edildiği söylenmiş ancak icraatta, yasal çerçevede yapılan bir şeyler olmadı. Bu konularda bilgilendirilmek ve bugünkü siz yönetimden desteklerinizi bekliyoruz." dedi.
Erdek Belediye Başkanı Aysan`da, " Biz şu an belediye meclisinde AK Parti gurubu olarak azınlıktayız. Mecliste CHP`liler çoğunlukta. Eski yönetim o zaman bu kararı almış ancak yeşil alanı sizlere yer olarak göstermiş.  Bize bu işin nasıl yapılacağını söylesinler,  bu kararı hep birlikte alalım ve uygulayalım. Ama yanlış ve şaşırtmaca alınmış bir karar sıkıntımız bu. Şimdi bu durumda oranın imar durumunu değiştirmek için meclis kararı almamız gerekiyor. Kızarandere Bölgesinde Cem evi olarak verilen yer de camimiz var,  bir problem yok. Orada Cem evi de olabilir. Ama Belediyemizin yeri olmadığı için bir şey yapamıyoruz. Bandırma`da Mehmet Tüm işadamı ağabeyimiz var destek verirler, bende şahsımdan destek veririm ve bir şekilde arsayı alalım. Veya arsayı siz halledin binayı biz yapalım bu kadar açık ve net konuşuyorum." dedi.
Dernek Başkanı Mahmut Karaca, arsa sorunumuz çözülürse binanın yapımında çalışacak insanlarımız var asıl sorun arsadır açıklamasında bulundu.
Aysan, devam eden konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sizden önceki Dernek yönetimine de söyledim bir arsa bulun, sizde bulamıyorsunuz sizin bulamadığınızı bizde bulamıyoruz, çünkü belediyenin yeri yok. Ama ben öbür yönteme de hazırım. Dediğim gibi karşı taraftaki belediye meclis üyeleri, karşı taraftaki eski belediye başkanının size göstermiş olduğu yerde Cem evini nasıl yaptıracak? onu oraya nasıl uygulatacak? bize gösterirse yasal çerçevede buyursunlar birlikte oturalım çözelim. Size gösterdikleri yeşil alana bunu yapmaları mümkün değil. Siz arsayı bulabiliyorsanız arsanın alımında ben yardımcı olacağım. Zeytinlik alanlar koruma kanunundan dolayı imara açamıyorsunuz. Bakın bende hiç yalan dolan yok, İki sene sonra imara açarız demem, diyemem. Ama yarın bir gün imara açılacak olursa bir avantajımız var. Ne avantajımız var, yeni imara açılan alanlarda dini tesis alanı açılır. Belki sizin kafanızı karıştırabilirler, bakınız yeşil alanı Başkan Aysan, Kapalıspor Salonu yaptı, nasıl yaptı diyebilirler. Orası Yeşil Spor alanı olarak geçiyor biz bu ibareden yararlanarak oraya Kapalıspor alanı yapımı iznini çıkarttırdık. Eski yönetimin Cem evi olarak ayırdıkları yeşil alanda da böyle bir ibare olmuş olsa hemen yapalım derdim. Mecliste muhalefet 9, bizler ise ben dahil 7 kişiyiz. Amaç yardımcı olmaksa, gelsinler hemen çözelim. Bizim değil onların dediği oluyor. 15 Mayıs 2012 Salı günü Kasrı Bölgesi ile ilgili bir toplantı var. O toplantıda CHP`li 9 arkadaşımızı da çağıracağız. Onlarda gelmişken sizde içinizden temsilcilerinizi seçin onlarla birlikte oturalım konuşalım. Böylece Cem evi arsa sorununuzun en uygun yöntemle çözüm yolunu bulmuş oluruz kanaatindeyim. Meydanda istediğiniz stant yerini hazırlatacağım" diyerek sözlerine ekledi.
Haber: Özcan Güngör

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli